Assessment

Gedragsanalyse

Drijfveren-analyse

Functieprofiel opstellen

Team ontwikkeling

‘Drijfveer zet aan tot actie’

Diensten

Drijfverenanalyse

IXIUT Assessment helpt te begrijpen waarom mensen de dingen doen die ze doen. Dat realiseren we via een drijfverenanalyse. Drijfveren geven aan wat mensen werkelijk interesseert. Het laat zien wat hen aanzet tot actie. Een drijfveer zegt iets over wat iemand wil bereiken, wat iemand beweegt. 

U kunt zich voorstellen dat dit heel nuttig is om te weten in het kader van persoonlijke ontwikkeling. Wat te doen als u of uw medewerker is vastgelopen in zijn functie. Of wat als u eigenlijk niet goed weet wat uw volgende carrièrestap is?

 

Persoonlijke ontwikkeling

Over het algemeen bepalen de hoogste twee drijfveren de richting in iemands leven. Drijfveren zijn de motivator achter iemands acties (gedrag). Als u zich hiervan bewust bent, kunt u zich gericht persoonlijk ontwikkelen. Ook kunt u uw bijdrage aan het team en aan de organisatie zo bewust vergroten. Of de bijdrage van uw medewerker(s).

 

Kwaliteiten in beeld

Met de drijfverenanalyse meet IXIUT de unieke kwaliteiten die iemand aan de organisatie te bieden heeft. Als iemands drijfveren niet overeenkomen met wat de organisatie vraagt, dan leidt dit tot stress en demotivatie. Drijfveren en werkplezier zijn nauw met elkaar verbonden.

 

Innerlijke motivators

De drijfverenanalyse van IXIUT brengt de innerlijke motivators in kaart. Van u, uw medewerker of uw team. Ook wordt duidelijk op welke vlakken verdere ontwikkeling mogelijk en reëel is. Mensen zijn namelijk het meest gemotiveerd wanneer zij vanuit hun eigen waarde kunnen handelen en denken.

 

Drijfveren

Eduard Spranger was een Zwitserse gedragswetenschapper. Hij onderscheidde zes persoonlijkheidstypen, ofwel drijfveren. Een persoonlijkheidstype vertelt ons kortweg welke houding iemand aanneemt ten opzichte van de wereld. 

De zes drijfveren zijn:

Leeg
Leeg
Theoretische drijfveer
Iemand met deze drijfveer wil zijn kennis vergroten. Hij is gedreven om te willen weten. Hoe sterker deze houding is, des te meer iemand de behoefte heeft om te leren, dingen te ontdekken en te kunnen verklaren.
Sociale drijfveer
Dit zijn mensen die graag hun tijd, talent en energie beschikbaar stellen voor anderen. Ze willen helpen en ondersteunen en verwachten daar niets voor terug. Ze zijn meelevend en willen de wereld helpen verbeteren.
Individualistische drijfveer
Iemand met deze drijfveer vindt het prettig om zaken op zijn eigen manier te doen. Hij zal tijd en energie stoppen om de situatie te controleren en wil graag erkenning voor zijn bijdrage aan zaken. Vrijheid en onafhankelijkheid zijn belangrijk voor hem.
Esthetische drijfveer
Harmonie en balans, creativiteit en zelfexpressie zijn belangrijk voor dit type mens. Iemand met deze drijfveer wil zich graag ontplooien en ervaart gebeurtenissen intens. Hij vindt de balans tussen werk en privé belangrijk.
Traditionele drijfveer
Dit zijn mensen met behoefte aan structuur en systemen. Dit systeem kan verschillend van aard zijn. Iemand met deze drijfveer toetst het gedrag van zichzelf en dat van anderen graag aan een systeem.
Zakelijke drijfveer
Iemand met een zakelijke drijfveer wil efficiëntie en gebruiksgemak. Hij doet niet zomaar iets, maar verwacht er iets voor terug. Voor wat hoort wat. Hoe hoger deze drijfveer des te meer resultaten, beloningen of successen men verwacht met relatief minder inspanning.

Drijfveren en werkplezier

De wetenschap is helder: mindset bepaalt het verschil tussen ‘gemiddeld’ en ‘geweldig’. Buitengewone prestaties zijn een direct gevolg van mentaliteit en motivatie. Maar wat is iemands motivatie, wat motiveert iemand om in actie te komen?

IXIUT Assessment laat met de drijfverenanalyse zien waarom iemand bepaalde dingen doet of juist niet doet. Een drijfveer geeft namelijk aan wat we belangrijk vinden in het leven en in het werk. Drijfveren noemen we ook wel ‘verborgen motivatoren’, omdat ze voor anderen vaak niet zichtbaar zijn.

Met inzicht in uw eigen drijfveren en in die van anderen, kunt u de kans op succes in de toekomst vergroten. Mensen zijn namelijk het meest gemotiveerd wanneer zij vanuit hun eigen waarde kunnen handelen en denken. Ze zijn dan innerlijk gemotiveerd om ervoor te gaan! IXIUT helpt u om medewerkers beter te laten presteren. Daar varen organisatie én werknemer wel bij. Werkplezier ontstaat immers als het werk aansluit op je drijfveren en talent.

In de drijfverenanalyse laat IXIUT verschillende onderwerpen aan bod komen:

  • De hoogste drijfveren
  • De situationele drijfveren
  • De neutrale drijfveren
  • Kwaliteiten en ontwikkelpunten
  • Herkennen van en aansluiten op drijfveren

 

Zien wat de drijfverenanalyse van IXIUT voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact op!

Meer weten over de mogelijkheden?